Confirmation

Confirmation

Confirmation

Confirmation

Register
Login

Kapesní slovník jazykovědce Villy

Villův Komediální klub
Villa Villa 18/09/2020
Zdravím vás, přátelé i nepřátelé, a i vy ostatní,

Bude to již skoro rok, co jsem naposledy vložil příspěvek do tohoto souboru příběhů. Od té doby se událo mnoho věcí, ať už v životech nás všech, tak i ve věcech týkajících se našeho skvělého herního serveru. Z hlediska reálného života je to samozřejmě pandemie, která ztížila život nám všem, co se týče WTLS, přišlo spoustu permabanů, ať už v řadách adminteamu, tak i mezi normálními hráči. Odešlo několik zkušených adminů a já (Ať každý posoudí sám, jak jsem na tom byl :D) jsem se vrátil z AT do mého milovaného klanu Street Drivers.

Ale dost už o minulosti, o tom tento blog není. Server 4. To je místo, které spousta z vás neláká, ať už kvůli malému množství hráčů, jinému klientu, pocitu začít zase „od znova“, nebo dokonce kvůli zvláštnímu postižení místních domorodců, kteří obývají tento server. Chovají se jinak, používají zvláštní slova a výrazy, většinou se všichni dobře znají, prakticky neznají sawnoff souboje a války gangů. Ale mají něco jiného, a to je skvělá atmosféra serveru, kde skutečně hraje jen ta vybraná skupinka lidí, kromě výjimek zde nenajdete namachrované skillery, kteří vám dají sežrat každý kill a nahánějí vás přes celé SA.
Zkrátka řečeno, lidé na S4 používají úplně rozdílné výrazy než hráči na S1. Pojďme se tedy podívat které to jsou, co znamenají a kdy se používají.

Cc men

Takový základ. Tímto slovním spojením zdravíte své kamarády, když vy, nebo oni dorazí na server. A nenechte se zmást, v „esčtyřkařině“ výraz „men“ může být jak pro jednotlivce, tak pro skupinu lidí. Oproti tomu jsou výrazy jako „zdar“, „čus“ nebo „ahoj“ totálně mainstreamové a suché.

DX

Velmi důležitý výraz, který často vidíte v chatu. Má nahrazovat „šíleného“ smajlíka „xD“. Přirovnal bych to k nářečí v českém jazyce, Pražák řekne „rozsviť“, junák z Moravy na vás vypálí „rožni“. Doporučuju ho používat, protože budete vypadat stejně jako Pražák na Moravě.

DX men

To samé jako „DX“ akorát pro kámoše.

DDD

Podobné jako DX. Nahrazuje smajlíka „:DDD“, protože hráči z S4 prostě nemají čas psát nějakou hloupou dvojtečku.

Pf

Výplňkové slovo. Někdo říká „jako“, někdo „jakoby“, ale pravý tradiční hráč ze Serveru 4 vždy využije citoslovce „pf“. Samozřejmě se dá použít i jako výraz opovrhující jiným hráčem, nebo tím, co napsal.

Táhni zpátky na S1
To občas slýcháváte vy, hráči z S1, od TRUE esčtyřkarů. Většinou tedy jen pokud přijdete provokovat a reskillovat místní hráče. Hojně se taky užívá směrem k hráčům z S4, kteří navštěvují S1 častěji, než je pro ně zdrávo (tímto pozdravuji Hadaka)

Zlatý časy S4

Čas nostalgie. Místní domorodec tím oznamuje, že by se rád vrátil do let 2018 - 2019, kdy bylo na S4 skutečně krásně. Větší komunita hráčů, velmi zkušení a zároveň milí admini (čímž nijak neshazuji momentální AT, i teď je to super, nicméně je vzpomínka na tento starší AT skutečně hezká), nebo úplné začátky, kdy server často navštěvoval i samotný niCe. I když si možná spousta lidí neuvědomuje, jak super je to teď, patří to k povaze typického Čecha (a asi i Slováka) vzpomínat na dávné doby a říkat, jak moc špatné to teď je (ač není).

Aha!!

A pozor, teď už jste uprostřed hrotu! Místňák tím značí, že jste v něm vzbudili zlost a chystá se vám to nandat. Nicméně, většinou tyto hroty dopadnou dobře pro obě strany, tudíž můžete být v klidu.

Brněnské nářečí

Pokud vidíte v chatu podivná slova, ve kterých hodně převažuje písmeno „O“ a chybí zase „U“ a pochybujete, zda skutečně takové slovo existuje, pravděpodobně jste narazili na šamana jménem Castro. Toho skutečně nechcete naštvat, a opovažte se mu napsat, že jste z Prahy, to byste skončili hodně špatně
.
Ok cc

Slovní spojení, které může mít více významů. Buď to znamená to, že opouštíte server, a loučíte se s ostatními. Taky tím ale můžete ukončit rozpravu s nějakým hráčem, pokud už nevíte, co máte odpovědět.


Myslím, že to by byl takový základní přehled místních výrazů, které budete při svém výletu na čtvrtý server potřebovat. Teď už se nemusíte bát, že dorazíte na S4 a nebudete rozumět tomu, co se děje v chatu. Schválně, otevřete si můj slovník a vyražte konverzovat, místní to určitě ocení, když budete mluvit jako oni.
Doufám, že jsem aspoň některé z vás přesvědčil, že S4 stojí minimálně za návštěvu. Přece jen, ačkoliv se na fóru addon nepodporuje, tak doporučuji stáhnout, a můžete korzovat mezi servery, jak se vám zachce.


Doporučuji při instalaci vypnout anti AFK mod (tuším že se to tak jmenuje), ten by mohl způsobit problémy s pravidly serveru, jinak je to velmi bezpečné mít.

Děkuji za přečtení, budu velmi rád za váš názor na příspěvek či dokonce na samotnou S4 nebo místní jazyk.

Ok cc

Villa
50
527

Comments (22)

Puscifer
Puscifer Veteran Level 139 01/04/2022 04:34 PM
Tento slovnik je super
RodMart
RodMart Administrator Renegade Level 118 28/08/2021 04:18 PM
Tak to je parádní blok DX S4 power
Vodry
Vodry Level 81 31/12/2020 09:00 PM
Vcelku jeba slovnik D cenim men D
litva
litva Level 40 05/11/2020 09:06 AM
Povedený blog. Pobavil jsem se a tohle jsem opravdu netušil.. :-)
Matej28
Matej28 Scalawag Level 50 04/11/2020 07:31 PM
So najs
Villa
Villa Adored Level 130 25/09/2020 09:00 PM
Pardon pane sipica, budete v pristim vydani!
ELDzej
ELDzej Admired Level 158 25/09/2020 06:43 PM
Jsem velmi znepokojen, že nikde nejsem zmíněn, ok cc si plca <3
StaniceHranice
StaniceHranice Epic player Level 168 20/09/2020 10:06 AM
Placte
Villa
Villa Adored Level 130 19/09/2020 06:10 PM
Děkuji všem za lajky a krásné komentáře, slovy největšího hudebního mistra co kdy žil: "Toto jsem tedy opravdu nečekal."
KnedlDX
KnedlDX Legendary player Level 86 19/09/2020 09:23 AM
DX men nadhera
Show comments 11-20 of 22