Potvrzení

Potvrzení

Potvrzení

Potvrzení

Registrovat se
Přihlásit se

Ohlédnutí za WTLS Podcasty

ApplePie Production
Stiffy Stiffy 15.5.2022
Čauky mňauky,

série WTLS podcastů skončila s mojí aktivitou a jelikož se nikdo kdo by to převzal nenašel, zaslouží si oficiální shrnutí a ukončení.

Úvodem bych rád shrnul celý nápad, protože si nerad beru veškeré zásluhy a nikdy to nebyl můj styl viz celé APP. První takový nápad mi vnuknul Litva a jeho One Man Show (rozhovory), kde jsem sám byl hostem. Tou zkušeností jsem si tak nějak potvrdil jak psané rozhovory fungují a to tak, že si host může vše krásně připravit a odpověď napsat tak, aby se vybarvil v co nejlepším světle. Ehm ehm rozhovor s nejmenovaným bývalým adminem, kde podivně zmizeli všechny komentáře o tom, jak je to celé fake a že vlastně dobrý vůbec není skrz jeho sdílení nudes do perel. Ale o tom zase jindy, hehe. Tuto věc (možnost se připravit) jsem chtěl odbourat, protože v přímém mluveném rozhovoru je minimum času na reakci a nějaké rozmýšlení. Hráči, kteří se účastnili, mi určitě dají zapravdu. Epizodu od epizody jsem se snažil více a více oponovat a dostat hosta pod tlak. Ještě bych zmínil hráče PepeGe, který nahrál vůbec první podcast v mluvené formě s kryskrym, ale neměl úspěch a nenavázal na to. Jinak si nedokážu vysvětlit nerozvinutí takového potenciálu.

Hráči se mi hlásili sami, ale vzhledem k mojí přípravě se tam ne každý dostal. Když jsem si myslel, že hráč nemá co říct a nebo že by povídání nikoho nebavilo, tak jsem zkrátka nešel ani do příprav. Většinu hostů jsem si tedy vybral sám s ohledem na jeho historii, vyjadřování, kontroverze apod. V tom mi hodně pomohla účast v AT, kdy jsem si mohl hráče prohlédnout opravdu důkladně. Všichni, co se tam dostali, tedy dle mého měli co říct a byli zajímavými hosty i pro posluchače.

Haine
Prvním hostem vůbec byl Haine, kde jsme si to hlavně vyzkoušeli a zjistili zájem o celkový koncept podcastu. Haine, protože je to kamarád a Haineho na wtls všichni znají. Troufnu si říct, že kdyby byl hostem v pozdějších dílech, kvalita i délka podcastu by byla lepší. Tohle mě mrzí z osobního hlediska, každopádně účel to spnilo a zjistili jsme zájem.

LordStar
Ten si to vyžebral :D ale ne, chtěl jsem z něj dostat nějaké kontroverzní názory na server, vedení, poslechnout si názor na organizace a rozebrat omezování zabíjení. Vše jsme probrali a určitě se jedná o jeden z nejhodnotnějších dílů, alespoň za mě.

aneetkaaa
První a jediná slečna v podcastu. Simpení na serveru, pohled na hráčky, adminovaní. Ale hlavně vnímání a chování žen na serveru.

kryskry
Hráč ze serveru 4. Co je tam jinak, jak tam komunita drží při sobě, jak se tam adminuje. kryskry byl v původním nápadu hostem (podcast, který moderoval PepeGe).

eazy
Kontroverzní provokatér, který skončil s perma banem. Bylo zajímavé si poslechnout jeho názory, co vše se dělo, jak pomohl k demote Snixe a proč se chová jak se chová. Nejdelší podcast ze všech.

ZroFSoviet
Hráč, o kterého si všichni hodně psali. V tu dobu působil jako moderátor, mohli jsme si poslechnout názor na adminovaní od novějšího hráče.

Marthyys
Jeho první rozhovor na portále vůbec. Admin, co má za sebou ban za aimbot, je známý taky svými TDM mapkami a nebo skrz jeho organizaci.

Dobrman *pbanned edice
Perma zabanovany hráč, zakladatel No Mercy, klanu, který byl členy AT nazývaný zfanatizovanou sektou. Šikanovali určité hráče a znepříjemňovali hraní. Jsem proti cenzuře, proto jsem se rozhodl pozvat i někoho z permabanned hráčů.

Stiffy *LIVE
Posledním hostem jsem byl já, kde jsme to zkusili posunou na další level. Poprvé tu byl podcast i s webkamerami a live, tedy s interakcí diváků/posluchačů. Bohužel se to nepovedlo jak jsem zamýšlel a i proto jsem si na čas dal pauzu. Alespoň jsem si myslel že na čas a pak se vrátíme s druhou sérií, no bohužel okolnosti rozhodly jinak.

Podcasty v číslech
Kdo viděl čísla na webu, asi mu došlo proč to skončilo. Přesto, že čísla byla dobrá, podcasty měli sestupnou tendenci jak v počtu lajků, tak v shlédnutí. Celkem k dnešnímu dni získaly všechny epizody 401 lajků, což je v průměru 45 lajků na epizodu. Celkový počet shlédnutí všech epizod je 5057, což je průměrně 562 shlédnutí na epizodu. Na youtube to bylo populární hlavně v počtu sdílení a vkládání na jiné weby, kde já sám nemůžu trasovat statistiky. Každopádně i přes to všechny epizody na youtube získaly 358 lajku a 6256 views, což byli hlavně diváci mimo wtls. Fajn propagace portálu si myslím, můžeš být jutuber s 5k odběratelů, ale mít 50 views na videu viz nejmenovaný jutuber co dostává vouchery zdarma, hehe. Tohle je jinde i přes nedostatečný počet odběratelů. Spotify mi dokonce poslali "trending" email s infem, že se podcast nachází na 19 místě v TOP herních podcastech CZ/SK (samozřejmě v době, kdy vycházela epizoda týdně). I přes moje ukončení zůstanou podcasty veřejně a snad přilákají i další nové hráče, jelikož se za mě jedná o trochu dospělejší pohled na hraní a portál jako takový. Přece jen někteří hosté tu strávili celé dospívání, včetně mě.

Za čísla výše všem děkuji, moc si cením podpory a snad se brzy objeví nějaký další unikátní projekt, tento portál si kreativní tvůrce a zajímavé unikátní nápady jistě zaslouží.



- Váš Stiffy, 2022
25
391

Komentáře (7)

Dejf
Dejf Level 78 20.5.2022 17:18
V rámci prokrastinace před zkouškou jsem na to včera narazil a cenim parádní nápad i provedení. :) Škoda, že už na to nebudeš mít čas.
Villa
Villa Uctívaný hráč Level 130 18.5.2022 12:08
Nejsem moc na podcasty, celkove me to nebavi, ale z tech tvych jsem si cast poslechl, a bylo to fajn, se neco dozvedet o tech lidech.

Jak jsem rikal - ja nebyl posluchacem, ale hrozne se mi libil ten napad, posunulo to vlastne nejakou medialni komunikaci na serveru zas o neco dal - uz textovy rozhovory byly super (ty mam zas rad), a tohle byl zas posun o uroven vys.

Me souteze a akce moc nezajimaji, takze uz v sekci Blogy nemam co cist. Je to skoda, ze uz v poslednich letech nevychazi temer zadne kvalitni blogy, mel jsem to rad a celkem mi to chybi...
Stiffy
Stiffy Administrátor Majitel filmového studia Level 142 16.5.2022 19:17
Thanks for the comments guys. The reason why I’ve never posted any podcast in English is the toxic English community on this portal and my personal problem with some of the members. It’s great to see that not everyone is the same; thank you guys. Who knows, maybe in the future..

Díky za komenty, jsem rád že si někdo vzpomněl. Litvo, tímto příspěvkem jsem si jen potvrdil další teorii, a to že když je člověk v AT má tu lajky zdarma bez ohledu na to co udělá. Bohužel tu diskuzi nečekej, když jsem býval v AT, dneska by to tu už bylo rozjetý :D já tu nechci zabíhat do detailů, ale je jasný že doporučené a hlavní stránka je úplně mimo a rozhodne v doporučených nedostaneš vše co si zaslouží pozornost. Teď navíc i se soutěžemi, které za mě naprosto nesmyslně můžou sbírat lajky free a zobrazovat se krom soutěžemi ještě mezi kreativní části jako jsou videa nebo screeny. Ale to byl asi jen můj pocit, protože návrh zůstal nevyslyšen (co si budem, asi to chápu z pohledu AT, lajky a achievementy free, možná to teď je jako benefit..). Kde je možnost něco získat zdarma bez práce je tu teď nejvíc, to samozřejmě narazím i na zdeší jurubery, kteří dnes získávají čísla jen skrz rozdávání ft vozidel. Jestli to zní jako fňukání tak se to tak asi i dá brát, ale spíš je mi ti líto, protože tímto způsobem nikdo nebude mít motivaci cokoliv pořádného na úrovni dělat.
V krátkosti bych ten propad obsahu shrnul pravě slovem motivace. Připadá mi že celkově hráči a vlastně i dnešní generace už není zaměřena na obsah jako tomu bylo tenkrát. 10 let zpět bylo nejvíc dělat 15m filmy, dneska letí síť kde jsou videa max 15s. Je to o tom, že lidi jsou čím dal míň schopní udržet pozornost a delší, propracované věci tu nemají místo. Rád bych se mýlil.

Jen aby nedošlo k nedorozumění, v době vytváření podcastů mi motivace nechyběla, stejně tak i podpora od vedení portálu. Bohužel občas se hodí dřív jednat než něco vyšetřovat, víc to raději rozebírat nebudu. Shrnul bych to krásným citátem.
Pravda je jako poezie, většina lidí na poezii sere.
- Stiffy, 2022
Homelander
Homelander Level 46 16.5.2022 10:55
I want this in English
litva
litva Level 40 16.5.2022 09:42
Jak jsme již probrali, je obrovská škoda skončit a ještě větší škoda je, že se na portálu nepodporuje víc podobná kreativní aktivita a mít možnost být iniciativní.
Blogy/Videa dle mého nemají prakticky co nabídnout, pakliže se v těchto sektorech nepohybuje člověk, který tam přispívá hodnotným obsahem - Za celou svou dobu své existence na portálu, jsem nezažil hlubší propad, co se týče tvoření kvalitního obsahu na portálu. Pokud v tom snažení nebudeš pokračovat, bude to obrovská škoda a není moc pravděpodobné, že by si někdo dával podobnou práci s takovým tvořením (i když jeden nikdy neví).
Takže si to shrneme - Herní server se rozvíjí (což je dobře), my starší hráči stárneme, administrační tým je dle mého nevýrazný a hutně omezený určitými možnostmi, které je limitují (a nebo tam zkrátka působí i lidé, kteří tam dle mého nemají co dělat) a na webu je prakticky nulový obsah, který by nakrmil mozek zdejších hráčů a nabídl kvalitní obsah.
A já se ptám, není to škoda? Rád bych víc vybídl k diskuzi, koneckonců, od čeho pak ty blogy jsou.. ale bojím se, že to bude pár komentářů a tím to skončí. A to je sakra škoda.
LoryMK
LoryMK Zkušený hráč Level 116 16.5.2022 01:34
Wow, this seems like a great idea, hats off.
Too bad I can't listen to them as I cant understand anything.
Adella
Adella Level 97 15.5.2022 21:21
Škoda, že je konec. Vždy jsem se těšila na další díl a vlastně i teď si nějaký díl zpětně přehraju. Ale myslím si, že je dobře, že to nikdo nepřevzal, protože by to podle mě nedokázal nikdo tak dobře odmoderovat jako právě ty. Osobně jsem taky zvažovala, že ti napíšu. Asi bych měla co říct. Tak nějak doufám, že se WTLS Podcast někdy vrátí. Snad se ti někdy stýskne ;)